24-uurs zorg bij dementie

Ons hele leven is het vanzelfsprekend dat we zelf kunnen nadenken, beslissingen kunnen maken en alle informatie die bij ons binnenkomt goed kunnen verwerken. Maar er kan een moment in het leven komen dat dit niet meer vanzelf gaat. Dit kan zich uiten in een van de vormen van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer. Op zo’n moment kan het gewenst of zelfs nodig zijn om professionele hulp in te schakelen.

Onze 24-uurs zorg bij dementie kan voor u uitkomst bieden.

Gedurende de gehele dag en nacht is er een zorgverlener bij u aanwezig die de zorg, ondersteuning en begeleiding biedt die voor u wenselijk dan wel benodigd is. Dit kan middels het bieden van verpleegkundige zorg, maar ook emotionele ondersteuning en het bieden van een gevoel van veiligheid en zekerheid zijn minstens zo belangrijk in geval van 24-uurs zorg bij dementie.

Zorgen is voor mij aanvoelen en begrijpen.

ERKENNING VAN EMOTIES IN EEN VEILIGE EN VERTROUWDE OMGEVING

Dementie is een proces van geestelijke achteruitgang en gaat vaak gepaard met negatieve gevoelens zoals eenzaamheid, verdriet, onrust en boosheid. Het ontstaan van deze gevoelens en emoties is voor een groot deel afhankelijk van de omgeving. Door onze liefdevolle zorg bij dementie met erkenning van de emoties, kan een veilige en prettige leefomgeving gecreëerd worden. In deze veilige en prettige omgeving kunnen positieve gevoelens, zoals tevredenheid, vertrouwen en blijdschap ontstaan, welke onmisbaar zijn in deze fase van het leven. 

BEHOUD VAN EIGENWAARDE

Ons uitgangspunt bij 24-uurs zorg bij dementie is het behoud van eigenwaarde. Want hoe jong, oud, sterk of zwak iemand ook is, in menswaardigheid is iedereen gelijk. Dit begint bij het erkennen van de emoties en gevoelens die gepaard gaan met dementie, als ook de erkenning van de unieke persoonlijkheid. Dit uit zich in een respectvolle omgang tegenover u en uw naasten en het bieden van ondersteuning en begeleiding bij datgeen zo waardevol voor u is.

Wilt u een persoonlijk gesprek?

Wij nemen altijd de tijd om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het maken van een persoonlijke afspraak voor een intakegesprek aan huis kunt u tevens telefonisch inplannen.

Kroese Kits | Solferino | Inspiratie