Particuliere zorg met respect voor de mens

Vakbekwame zorg met respect voor de mens als persoon is het belangrijkste uitgangspunt bij de realisering van onze particuliere zorg en verpleging in Nederland, België en daarbuiten – en dat al sinds 1937. We adviseren uitsluitend deskundige en gekwalificeerde zorgverleners, die dankzij hun ruime ervaring als geen ander weten dat zorg veel meer is dan verpleging alleen. Zij weten dat liefdevolle aandacht essentieel is voor wie zorg nodig heeft. 

Onze waarden en manier van werken zijn terug te leiden naar een belangrijke gebeurtenis die plaatsvond in Solferino, Noord-Italië, in 1859. Henri Dunant zag hier met eigen ogen een meedogenloos strijdtoneel met veertigduizend slachtoffers. Dit greep Dunant zó aan, dat hij een hulpactie op touw zette om het leed van de gewonden te verzachten. 

Drie jaar later schreef hij een indrukwekkend boek naar aanleiding van deze historische gebeurtenis. Dit boek dwong zoveel respect af dat zestien Europese landen gezamenlijk de schouders zetten onder de oprichting van het Rode Kruis. Met de omgekeerde Zwitserse vlag als symbool staat deze hulporganisatie inmiddels al anderhalve eeuw garant voor wereldwijde sociaal-medische zorg.

Het belangrijkste uitgangspunt is daarbij ‘zorg met respect voor de menselijkheid’.

Ter nagedachtenis aan deze gebeurtenis, vervaardigde een Nederlands schildersduo uit Parijs, Ravage, in 1991 het schilderij genaamd ‘Solferino’. Dit schilderij hangt bij ons op kantoor, waardoor wij er bij Kroese Kits dagelijks onze inspiratie uit kunnen putten. 

TEAM KROESE KITS SINDS 1937

Onze waarden en manier van werken als het gaat om particuliere zorg, gaan terug tot het moment dat mevrouw Van Leeuwen in 1937 in Rotterdam begon met het bureau voor particuliere zorg, waarbij zij zich richtte op de verzorging van de adel. Na ruim 25 jaar, in 1962, droeg zij het stokje over aan mevrouw Trudy Kroese-Schulte, die vanuit het Brabantse Prinsenbeek 37 jaar het bureau Mevrouw G.L.M. Kroese heeft geleid. In 1999 namen Ina en Dick Kits de verantwoordelijkheid over en daarmee ontstond de naam Kroese Kits, zodat verleden en toekomst met elkaar werden verbonden. In januari 2018 hebben Karin en Theo van Loon het stokje wederom overgenomen om de formule en de hoogwaardige kwaliteit van particuliere zorg bij adviesbureau Kroese Kits te continueren. We doen dit vanuit Groot-Ammers met Team Kroese Kits.

RESPECT, PERSOONLIJKHEID EN WAARDIGHEID

Door de jaren heen heeft Kroese Kits zeker niet stilgestaan. We hebben niet alleen veel professionaliseringsslagen gemaakt, maar zijn ook sterk gegroeid. Dit heeft ons de ervaring gebracht waarmee we onze kwalitatief hoogwaardige particuliere zorg des te meer kunnen waarborgen. Maar, naast professionalisering en groei is ook veel bij het oude gebleven. Want zorg blijft immers zorg. En respect, persoonlijkheid en waardigheid – de waarden waar we als Kroese Kits voor staan in het bieden van particuliere zorg – blijven te allen tijde van kracht.